Sommarnytt

Snart dags för sol och bad, men först kommer här lite information från Ölme Fiber. Beställningsblanketter började skickas ut den 18 juni och förhoppningsvis ska alla medlemmar ha fått dessa nu. Skulle några av er inte fått beställningsblanketten så får ni höra av er till oss. Som det står beskrivet så ser vi gärna att ert avtal är oss tillhanda senast 7 juli. Det kan pga. semester och annat vara så att ni inte är hemma och då får ni svara när ni är hemma igen. Är det någon som ni vet inte är medlem och som vill ansluta sig så be dem mejla oss.

 

Grävstart sker under v 34 och planeringen är att vi börjar arbetet i samhället för att ungefär samtidigt röra oss norr ut. När samhället sedan är klart kommer vi börja med Nore/Sunnäs och därefter är det Kyrkan, Åsviken, Kummelön, Mårön som står på tur.

 

När det gäller sommarstugeområdena så kommer dessa att ligga sist. Anledningen är att vi vill fibersätta de fastboende då säsongen för att vistas i våra fritidshus oftast är över under oktober november. Vi är naturligtvis medvetna om att det även finns fastboende i dessa områden men vi ber om ert överseende. Vidare så har våra fritidshusområden varit uppe för diskussion och vi kan konstatera att anslutningsgraden är mycket låg i dessa områden c:a 10 %. Vi ser därför att fler aktiviteter genomförs tillsammans i fiberföreningen eller i resp. stugförening för att höja anslutningsgraden och därigenom säkerställa utbyggnaden i dessa områden.

 

Just nu så pågår arbetet med att kontakta markägare för att diskutera grävsträckor mm. Vi kommer under den närmaste veckan kontakta er. Här ber vi om er hjälp det finns markägare som kan vara svåra att nå av olika anledningar, känner ni till eller redan har kontakt med markägare boende på annan ort eller markägare i er närhet som ni vet är okända vänligen kontakta Per så kan vi även få kontakt med dem inom kort.

 

Sedan har vi förstått att det finns funderingar kring Kristinehamns Stadsnäts roll. Kristinehamns Stadsnät ägs av IP-Only och de har valt att organisera sig genom att ha lokala kontor för att göra det enklare för oss när det gäller kontakter kring drift och underhåll vilket är en fördel för oss.

 

Vi vill även passa på att önska er en riktigt skön sommar.

Styrelsen

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.