Senaste fibernytt

ÖlmeFiber

Det var dags för ett nyhetsbrev igen, jag har förstått att många tycker det är för långt emellan. Vi har nu grävt c:a 4 mil av 13,5. En ny mätning har gjorts av sträckningen och den visar som vi misstänkte att det inte är 18 mil som ska grävas utan c:a 13, 5 mil exkl. tomtanslutningar. Vad som gått fel i tidigare mätningar vet inte jag men nu är den säkerställd. Det innebär att vi genomfört 30% av arbetet. Vi ligger ungefär två veckor efter vår tidplan men då ska vi ta med i beräkningarna att vi var i samhället sju veckor och avverkade endast 7 km.

Vi är snart klara Lerdala, Karlslund, Västra kärret och Fallet. Vi har en maskin kvar i detta område fortfarande. Vi kommer påbörja grävning från Slättom och vidare norrut mot, Broby, Stubberud, Hållerud denna vecka. Därefter kommer vi fortsätta resan mot Sörås, Nolås, Sälsåsen och vidare norrut.

När vi är klara i Sunnäs kommer de två maskinerna med personal flyttas över till träforsområdet. Grävning sker nerifrån E18 och norrut mot Träfors. Det finns en del öppna schakt i t.ex. Råum, järnvägen mot Sunnäs m.fl. Detta beror på att vi inte får klart med tillstånden från Trafikverket att borra oss under, lång handläggningstid.

Blåsning

Blåsning i samhället är beställd och kommer komma igång denna vecka. Därefter skarvning i skåp och sedan Installationen i fastigheten. Vi väntar fortfarande på tekniken i noden men det är på G. Det är många olika företag som ska samordnas för att få detta på plats. Teknikerna kommer kontakta fastighetsägaren innan installation i fastigheten.

Grävning

Många frågor gällande grävning av tomtanslutningar innan tjäle, det jag kan säga om det är att ni inte behöver ha för bråttom. Det finns ingen anledning att gräva nu om vi inte kan fortsätta förrän till våren. När vi lämnar av tomtanslutningar så gör vi det på ett djup av 20-30 cm för att det inte ska bli en för snäv böj från schaktet, det är det djupet som ni behöver gräva på er tomt. Det är således inget fel som flera antyder att avlämningen ligger på 20-30 cm djup. I övrigt så hänvisar jag till www.olmefiber.se när det gäller information om grävning.

Kommunikation

När det gäller kommunikation med oss, Ann och Per så är kanalerna via mejl eller per telefon. Vi har inget möjlighet att ta emot frågor, beställningar av minigrävare mm på Facebook. Facebook är inget tillförlitligt flöde vilket gör att vi kan missa inlägg och vi har heller inte möjlighet att kontinuerligt följa flödet. Därför vill jag uppmana er att kontakta oss direkt så får ni rätt information. Våra e-postadresser är ann.forsberg@olmefiber.se och per.westlund@olmefiber.se telefonnummer till Ann 070-511 72 94 och till Per 076-837 76 68 på dessa nummer nås vi mån-fre. 0700-1700 när det gäller fiberfrågor.

Det är avtalat att Kristinehamnstadsnät ska fakturera 2000,- i förskott, denna information finns även i de bekräftelser som gått ut till er som beställt. Fakturering av detta har ej skett och det ligger utanför vår kontroll. Vi har i dagsläget ingen mer information att ge er om detta utan ber er avvakta. Jag vill även uppmana er som beställt men som inte fått bekräftelse att höra av er till kundtjänst på telefon 0550-21 41 00 (Mån–Tors 8.30 – 18.30, Fre 8.30 – 17.30).

Mvh Ölme Fiber/Per Westlund

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.