Nyhetsbrev februari

Om några veckor påbörjar vi åter igen grävningen för att lägga ner kanalisation för fiber i Ölme. Vi har under februari gjort lite punktinsatser för att bli klara med delar vi fick lämna i vinter. VI kommer fortsätta med dessa punktinsatser tills vi startar igen den 23 mars.

Planering

Under uppehållet har vi fortsatt att arbeta med planeringsarbetet. Tillsammans med markägare har vi nått fram till optimala sträckningar vilket vi i projektet och alla medlemmar är mycket glada för, tack! Utstakning av dessa sträckor kommer att göras under veckorna 10, 11, 12.

Beställningar

Vi vill uppmana de som inte skickat in beställning av anslutning att göra detta omgående då vi med undantag för stugområdena, Svarteberg, Mårön, Klingstorp, Strandvik och Bråten kommer sätta stopp för nya anslutningar den 20 mars vilken är sista dag för att anmäla anslutning till 11 300,-

Saknar du anslutningsavtal, hör av dig omgående till info@olmefiber.se eller Ann, 070-511 72 94.

Arbetsuppgifter

Det finns personer som erbjudit sig att bistå projektet på ideell basis och vi vill även här gör en förfrågan på ytterligare ideell arbetskraft. Vi behöver hjälp med, viss utstakning, rulla ut slang, transporter av material och verktyg etc. Ni som har tid över är mycket välkomna att höra av er till oss. På info@olmefiber.se eller till Per på 076-837 76 68

Fakturering

För de som är anslutna till fibernätet så har IPO börjat skicka ut fakturor på anslutningsavgiften. Ölme fiber kommer inom kort även skicka ut fakturor gällande medlemsavgift för 2015.

Progress

När vi nu startar igen kommer vi ha tre grävlag igång. Ett grävlag finns vid Arnestorp och ska ta sig ner till prästgården och dess omgivningar för att sedan fortsätta i det sydvästra området; kyrkan, Kummelön osv. Ett grävlag startar vid Slättom och norrut via Stubberud och Hållerud uppöver Svenserud, Södra Myrom, Mosstorp, Älvbacka och Labberud. Det tredje kommer starta i Broby för att gå över Sörås, Nolås , Lämås, Månsta med slutstation Labacken.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.