Maj

 

Under våren har arbetet med kanalisationen fungerat bra. Våra grävlag tillsammans med Per och Ann har gjort ett mycket bra jobb vilket gör att arbetet fortskrider i en god takt. Vi har sedan starten efter vinteruppehållet 23/3 grävt ungefär 36 000 meter.

Ett av våra grävlag har grävt från Labacken till Månstad, Nolås, Sörås, Broby, Lilla Skanum, Vall och Rävsala. Nu har grävning påbörjats i Skinnerud mot Bäckelid och Niklasdam. Efter det planerar vi gå vidare norrut över Berg.

Det andra grävlaget har gått från Arnestorp, Prästgården, Sanda, Vegle, Åkerbo och fortsätter vidare mot Kummelön och Mårön.

Vårt tredje grävlag har färdigställt efter tryckningen under järnvägen vid Vänersvik mot Sunnäs och sedan gått från Broby till Stubberud, Elofstorp, Ölmeklint och Hult. Planen är att sedan gräva norrut mot Södra och Norra Hållerud, Svenserud, Åsen, Mosstorp och Älvbacka.

En förutsättning för att vi ska komma fram med kanalisationen för fiber, är att markägarna upplåter mark utan krav på ersättning. I vissa fall gäller det att passera en tomt, i andra fall går vi fram kilometer efter kilometer..
Tack alla!

När vi kommit till er fastighet är det viktigt att ni inte väntar med att gräva ned slangen på er tomt. Detta för att allt skall vara klart när det är dags för fibersättning och för att inga förseningar skall uppstå. Har ni funderingar vad som gäller, kolla fliken ”Tomtanslutning” på hemsidan www.olmefiber.se
Blåsningen av stamfiber har påbörjats från noden vid Stolpen och norrut, och är i dagsläget vid Södra Hållerud. I slutet av vecka 18 startade de även upp blåsning av fiber till fastigheterna. IP-Only ansvarar för blåsningen och vi kommer att återkomma med mer information när IP-Only återkommit till oss om hur planen ser ut.

I dagsläget har vi mottagit 688 avtal för anslutning och av dem är ungefär 70 anslutningar driftsatta. För de som ej anmält sitt intresse finns det möjlighet att efteransluta sig till fibernätet, men då betalar man den faktiska kostnaden för anslutning. Vill ni efteransluta er kontaktar ni Kristinehamns Stadsnäts kundtjänst.

Ekonomin ser bra ut och om inget oförutsett inträffar håller vi oss inom de ramar som avtalats.
Kontakt med Ann och Per sker via mail, info@olmefiber.se eller telefon Ann 070-511 72 94, Per 076-837 76 68, måndag till fredag, 07-17.
Datum för årsstämman är satt till 23/6, kallelse skickas separat.

 

//Styrelsen Ölme Fiber

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.