Gott Nytt Fiberår

Hej och god fortsättning !
Hoppas ni alla har haft en skön jul och att ni har kunnat tagit vara på den ledighet som getts.

Här kommer en uppdatering om läget i vårt fiberprojekt. Tyvärr för oss så hade vi en period med ganska sträng kyla och den har nu gjort att tjälen krupit allt för långt ner i marken. Enligt våra mätningar så är tjälen 30-40 cm djup. Detta innebär att vi inte kommer ta oss fram i den hastighet som vi behöver. Vi har därför beslutat att göra ett uppehåll, men vi sätter igång igen så fort det ges möjlighet.

I övrigt så pågår installation av abonnenter i samhället för fullt och driftsättningen är nära. Vi är klara med etapp 1 på Sunnäs, vilket innebär att alla fastigheter förutom stugor i Klingstorp och Svarteberg är anslutna. Vi har nu fått klart med tillståndet att borra under järnvägen från samhället till Nore. Detta kommer vi försöka göra klart under uppehållet, så att vi även kan börja installera Sunnäs.

Innan juluppehållet så hade vi en del längre sjukfrånvaro som gjorde att vi tappade lite tid i Benneberg. Vi är i klara med området Lid, Slättom, Råum, Lerdala, Benneberg, Karlslund, Västra och Östra kärret, Fallet osv.

Vi har även påbörjat arbetet från Träfors och söderut mot Prästgården. Vi har gjort halt i Arnestorp på grund av tjäle.

Vi har idag 610 anslutningar anmälda och det innebär en anslutningsgrad på 80% om vi räknar med vårt riktvärde på 767 fastigheter.
Under uppehållet kommer vi fortsätta att planera framtida grävning vilket innebär att vi kommer kontakta markägare för en dialog om grävsträckor.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.